Hallituksen kevätkirje jäsenille

Hei, rakkaat Karhunkaatajat ja partion ystävät!

Partion kevätkausi Katajanokalla on  lähtenyt taas hyvin käyntiin.  Karhunkaatajien toiminta on jatkanut kasvuaan vuosi vuodelta ja nyt meitä on jo yli sata! 

Iso kiitos tästä saavutuksesta kuuluu innokkaiden osallistujien ja  lippukuntalaisten lisäksi johtajistolle, ryhmän vetäjille sekä kaikille vanhemmille ja muille vapaaehtoisille, jotka ovat lähteneet auttamaan retkille, kokouksiin ja varainkeruutempauksiin.  Teidän kaikkien pyyteetön ja täysin vapaaehtoisuuten perustuva toiminta on kerrassaan upeaa.

Tähän viestiin olemme Karhunkaatajien hallituksen listanneet  lippukunnan kevään yhteiset tapahtumat sekä paljon muuta tärkeää tietoa. Kannattaa siis tutustua viestiin huolellisesti. Tulevaa kevättä värittävät erityisesti ryhmien omat retket, partioviikolla suoritettava Satakolkyt -tempaus Helsingin puhtaan rantaviivan puolesta sekä silmissä jo siintävä alueellinen kesäleiri Kettu 2020, jonne odotetaan jopa 400 partiolaista. Kaikesta tästä lisätietoa alempana.

Näiden hienojen saavutusten sekä tulevien tapahtumien lisäksi halusimme nostaa esille myös, että Karhunkaatajien Kannatusyhdistys pitää vuosikokouksensa 23.3. ja etsii parhaillaan riveihinsä uusia aktiiveja. Kannatusyhdistys on avoin kaikille lippukunnan jäsenten vanhemmille, entisille jäsenille tai ainoastaan katajanokkalaisen partion ystäville. Pienikin apu on erittäin tervetullutta ja lippukunta arvostaa Kannatusyhdistyksen toimintaa suuresti.

Mukavaa kevään jatkoa kaikille ja nähdään taas kololla ja skutsissa!

Partiovasemmalla ja rakkaudella,

Karhunkaatajien hallitus


Tuomas Lebedeff

Lippukunnanjohtaja

puh. 050 5572904

tuomas.lebedeff@gmail.com

Kaisa Kyrö

Pestijohtaja, rahastonhoitaja

puh. 040 8454516

kaisa.onerva@gmail.com

Noora Junnila

Ohjelmajohtaja, sihteeri

puh. 040 0588299

noora.junnila@gmail.com

Aura Rissanen

puh. 040 0407074

aura.rissanen@gmail.com

Lumi Ylirisku

puh. 044 0884516

lumi.ylirisku@yahoo.com

Sanna Jahkola

puh. 040 727 2277

sanna.jahkola@icloud.com


Kevään ja kesän tapahtumat lyhyesti

Tähdellä merkityistä tapahtumista on lisätietoa, kuten ensimmäinen retkikirje, liittenä.

 • 29.2.-1.3 Talviretki Pienissä Jäissä (seikkalijat ja tarpojat)*
 • 23.3. klo 17.30 Kevätkäräjät kololla*
 • 23.3. klo 18.30 Karhunkaatajien Kannatusyhdistyksen vuosikokous kololla
 • 17.-19.4. Hiirten oma retki
 • 20.-26.4. Partioviikko
  • Kokouksissa  Satakolkyt -tempaus Helsingin puhtaan rantaviivan puolesta
  • Partiotaitokisa Törmä 25.4. (seikkalijat ja tarpojat ryhmän päätöksen mukaan)
 • 8.-10.5. Sudenpentuosaston retki (sudenpennut)
 • 24.5. Katajanokan Karhunkaatajien Kevätkekkerit eli 5K – Kauden päättäjäiset
 • 19.-26.7. Kettu 2020 -kesäleiri 
  • Sudenpentujen leiri 20.-23.7.
  • Vierailupäivä torstaina 23.7.

Huomioita kevään tapahtumista:

Kevätkäräjät, eli lippukunnan toinen vuosittainen jäsenkokous, järjestetään maanantaina 23. maaliskuuta kello 17:30 – 18:30 lippukunnan kololla (Luotsikatu 18). Käräjät ovat kaikille lippukunnan jäsenille ja asiasta kiinnostuneille avoin tilaisuus, jonne voi tulla iästä riippuen äänestämään tai seuraamaan lippukunnan päätöksentekoa. Esityslista on tämän viestin liitteissä.  Tervetuloa!

Partioviikkoa vietetään tänä vuonna viikolla 17 eli  20.4. – 26.4. Tällöin partiolaiset ovat usein pitäneet  huivia tai partiopukua päällä koulussa, töissä tai vapaalla. Siis huivit mukaan tällöin! :) Somessa kuvia voi jakaa esimerkiksi Karhunkaatajien omalla tunnisteella #ryskyyryskyy tai yleisillä #partiokuulukaikille ja #partioscout. 

Katajanokan Karhunkaatajat tempaisee partioviikolla Itämeren hyväksi ja viikon 17 kokouksissa siivotaan yhdessä Katajanokan rannat. Kokouksiin ja siivoustalkoisiin on viikolla tervetulleita koko kotiväki!

 • maanantaina 20.4. klo 18-19 (Käärmeet, Ilvekset, Hiiret)
 • tiistaina 21.4. klo 18-19 (Haisunäädät, Puput)
 • torstai 23.4. klo 18-19 (Siilit, Norpat)

Tervetuloa mukaan siivoamaan. Tapaaminen rantapuistossa. Mukaan kannattaa ottaa hanskat ja säänmukainen varustus! Tutustu hankkeeseen tarkemmin https://satakolkyt.fi/

Kevätkekkerit eli 5K järjestetään tänä vuonna sunnuntai 24. toukokuuta. Tapahtuma pidetään tänä vuonna Tervasaaressa ja myös vanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita. Kevät kekkereissä jaetaan esimerkiksi lapsien keväällä suorittamat merkit ja annetaan ikäkausien lupaukset. Tarkempi aikataulu ja ohjelma  ilmoitetaan lähempänä.

Kesäleiri – Kettu 2020

Kesällä Karhunkaatajat osallistuvat Kettu 2020 – Etelä-Helsingin alueleirille Loviisan Rönnäsissä. Leiriä on järjestämässä yhdeksän lippukuntaa ja leirille oletetaan saapuvan noin 400 partiolaista.

Kesällä leireillään yhdessä alueen muiden partiolaisten kanssa meren äärellä. Seikkailjoille ja sitä vanhemmille leiriaika on 19.-26.7. sudenpennuille 20.-23.7. Vierailupäivä torstaina 23.7. Tätä leiriä ei kannata missata, luvassa uusia ystäviä yli lippukuntarajojen mutta samalla tuttua ja turvallista ryminää ja ryskettä!

Leiristä on tulossa pian lisätietoa sähköpostilla leirin järjestelytoimikunnalta. Ilmoittautuminen leirille alkaa 14.2. ja päättyy maaliskuun lopussa. Jälki-ilmoittautuminen pidetään auki huhtikuun loppuun asti. Leirin hinta tarkentuu ilmoittautumiseen mennessä ja leirimaksuun on mahdollista hakea avustusta.  Ketun oma instagram tili löytyy nimellä Kettu2020.

Ryhmien vanhempien Whatsapp-ryhmät

Karhunkaatajien ryhmillä on omat whatsapp ryhmät lasten ja nuorten vanhemmille. Ryhmän kautta kulkevat tiedot tapahtumista ja kokouksista, ryhmä toimii hyvänä kanavana kysellä mihin mikäkin partiomerkki ommellaan tai mitä löytötavaroita retken jäljiltä on kololle päätynyt. Klikkaa itsesi mukaan oman lapsesi ryhmään seuraavista linkeistä:

Suosittelemme, että molemmat lapsen huoltajista ovat ryhmässä. Tämä on erityisen tärkeää siinä tapauksessa, jos lapsi asuu vuorottain kummankin huoltajansa luona.

(WA-ryhmien linkkejä ei sisällytetä tässä nettisivuille jaetussa versiossa. Oman huollettavan lapsen ryhmään voi päästä lähettämällä viestiä ryhmän johtajalla.)

Sekalaista

 • Partion ja Karhunkaatajien jäsenlaskut ovat lähteneet liikkeelle viime vuoden marraskuun aikana. Jos et ole vielä saanut laskua, ole yhteydessä Karhunkaatajien jäsenrekisterinhoitaja Laura “Lara” Ekwalliin (laraekwall@gmail.com). Jäsenmaksun maksaminen on edellytys lippukunnan toiminnassa mukana olemiseen. Jos jäsenen partionjäsenmaksua ei ole maksettu, esimerkiksi hänen partiovakuutuksensa ei ole tällöin voimassa. 
 • Jäsenmaksusta on mahdollista saada vapautusta esimerkiksi isojen taoudellisten muutosten tai muiden sosiaalisten perusteiden johdosta. Tästä kannattaa olla yhteydessä lippukunnanjohtajaan, joka käsittelee hakemukset luottamuksellisesti.
 • Karhunkaatajien tapahtumien ilmoittautumis- ja peruutuskäytänöihin voi tutustua lippkunnan nettisivuilla osoitteessa https://karhunkaatajat.fi/tule-mukaan/maksut/ilmoittautumis-ja-peruutuskaytannot/

Linkitettävät tiedostot: